Ben je wel toe aan een vakantie? Maar zie je het niet zo zitten om daar heel veel geld voor te betalen? En heb je ook net nog wat andere kosten aan je hoofd? Is je telefoon bijvoorbeeld ook eigenlijk wel toe aan vervanging? Dan kunnen we ons voorstellen dat je op zoek bent naar een goedkopere vakantie, maar hoe kun je dat nu het beste aanpakken? Wanneer kun je het beste boeken? Wij zetten een paar tips op een rijtje. Of je nu kiest voor een verre vakantie of naar een hotel in de buurt.

Begin op tijd
Weet je al langere tijd van tevoren dat je op een bepaald moment wel op vakantie zou willen gaan? Begin ook dan alvast met zoeken. Het kan nogal schelen door een paar dagen eerder of later te gaan dan je het liefste van plan bent, maar als je het ver van tevoren nog regelt of aanpast dan kun je profiteren van een aantrekkelijkere prijs. En dan kun je het waarschijnlijk ook nog regelen met je werk qua vrij krijgen. Even lastminute een hotel boeken is eigenlijk best wel duur. Dus probeer wat verder vooruit te plannen.

Kies de juiste dag
Er zit sowieso verschil in de prijzen per dag. Als je in het weekend op zoek gaat naar een reis of overnachting dan zal je meestal duurder uit zijn dan dat je doordeweeks gaat zoeken en boeken. Dit heeft te maken met de drukte die er doorgaans in het weekend is. Dan zijn er meer mensen op zoek, en dat drijft de prijs omhoog.

Maar er is nog meer, want je kunt gebruik maken van de verschillende aanbiedingen als je vroeg boekt of als je een leuke lastminute kiest. Maar er zijn ook nog speciale dagen per jaar waarop er hoge kortingen beschikbaar zijn die maar 24 uur gelden. 2 voorbeelden hiervan zijn Singles Day en Black Friday. Als je daar nog niet zo bekend mee bent, dan loont het zeker de moeite om daar eens naar te kijken en te profiteren van deze dagen. Dit kan je een hoop geld schelen.

Vergelijken
Heb je de bestemming gevonden waar je naartoe wilt? Typ dan dat hotel of appartement nog eens in bij Google en vergelijk een paar aanbieders. Daar kan aardig wat verschil in zitten in prijs. En dat kan je nog wel eens een paar tientjes opleveren. Dat is weer mooi extra zakgeld voor tijdens de vakantie! De euro kan tenslotte maar één keer worden uitgegeven. Het kan trouwens ook wel eens de moeite zijn om via een Engelse site te boeken. Je krijgt dan precies hetzelfde, maar door koersverschillen en dergelijke kan het je voordeel opleveren.