Veel mensen laten hun hond of kat tijdens de vakantie achter in een dierenpension of ze laten iemand oppassen bij hun thuis. Hoewel dieren zich uitstekend vermaken in een pension of thuis, kan het ook leuk zijn om je huisdier mee te nemen op vakantie! Zowel jij als je dier zullen er veel plezier van hebben. Ga bijvoorbeeld op vakantie in een bosrijke omgeving en ontdek plekken waar jij en je hond heerlijk genieten van de natuur. Ook aan het strand of in een vakantiepark kunnen huisdieren zich goed vermaken. Met name honden zijn hier geschikt voor, maar ook katten kun je rustig meenemen op vakantie.

Dierenverzekering vergelijken

Veel mensen vragen zich af wat ze moeten doen als er onverhoopt iets met hun huisdier gebeurt en hij of zij naar de dierenarts moet. Je kunt dan niet terecht bij je eigen dierenarts. Als je je huisdier verzekerd hebt moet je vaak opgeven naar welke dierenarts je altijd gaat.
Voordat je een dierenverzekering afsluit ga je dierenverzekeringen vergelijken. Lees in de polis en je vindt het belangrijk dat je overal terecht kunt, let er dan goed op dat je mag afwijken van dierenarts indien nodig.

Kattenverzekering

Ook bij een kattenverzekering moet je altijd goed opletten bij het afsluiten van een verzekering. De verzekeraars hanteren andere voorwaarden. Kattenverzekeringen vergelijken loont altijd. Je kat meenemen op vakantie is vaak makkelijker dan een hond die meegaat. In alle gevallen geldt: wees voorzichtig, net als thuis en let goed op je huisdier.

Aandachtspunten

Tot slot zijn er nog enkele aandachtspunten voor als je met je huisdier op vakantie gaat. Afhankelijk van de bestemming moet je in het buitenland soms aangeven dat je een huisdier meebrengt. Daarnaast is het verstandig om te zorgen dat je huisdier alle inentingen heeft gekregen vóór vertrek en dat je huisdier is gechipt. Vergeet ook het dierenpaspoort niet. Blijft je huisdier thuis met een oppas? Laat dan de gegevens van je dierenarts achter bij de verzorger.

Leave a Reply