Iedere hondenbezitter wil wel eens een dagje weg. Natuurlijk kun je niet altijd je hond meenemen. Je kunt dan overwegen om hem naar een dierenpension te brengen. Een alternatief is de hond alleen thuis laten, maar dan zal er wel enkele keren iemand moeten komen om de hond uit te laten. Hiervoor kun je een vriend of familielid inschakelen of een uitlaatservice. Afhankelijk van de zelfstandigheid van je hond kun je ook een oppas regelen voor de dag dat je weg bent.

Hond verblijft in een hondenbench

Anders dan veel mensen denken voelt het voor een hond niet als opgesloten als hij een tijdje in een hondenbench verblijft. Je hond voelt zich er veilig. Maar je kunt hem natuurlijk geen hele dag in een lege bench achterlaten. Zoals eerder genoemd zal iemand de hond enkele keren moeten uitlaten die dag. Verder is het belangrijk dat je de hondenbench voorziet van een gevulde drinkbak (laat deze overdag ook aanvullen) en op de normale tijden moet hij ook zijn voer krijgen. Zorg ook voor enkele speeltjes en een deken of kussen voor in de bench.

Benchtraining vanaf puppy

Iedereen die een puppy heeft, moet veel doen. Allereerst staat de schone taak te wachten om een keuze te maken voor een hondennaam en daarna mag je maanden lang je hond opvoeden. Belangrijk daarbij is dat je je puppy leert te verblijven in een hondenbench, die noemen we benchtraining. Je hond raakt erdoor vertrouwd met een hondenbench. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je gerust een dagje er op uit kunt gaan en je enkel een goede oppas hoeft te regelen die zorgt dat je hond naar buiten kan en voldoende eten en drinken heeft. Toch zal je hond altijd weer bijzonder blij zijn als zijn baasje aan het eind van de dag terugkomt. Dat is misschien nog het leukste aan de hele dag.