Ga je lekker op reis naar een ver land? Ga je naar Azië? Of naar Amerika of Afrika? Dan kunnen we ons voorstellen dat je daar onwijs veel zin in hebt. Je bent al aan het aftellen tot het moment dat je in het vliegtuig stapt. En dat is een heerlijk vooruitzicht. Maar voordat je denkt aan een heleboel praktische spulletjes die je mee moet: genoeg ondergoed, t-shirts, broeken, vesten, en ga zo nog maar even door, is het ook slim om even stil te staan bij 2 wel hele praktische zaken, maar zeer belangrijke zaken. En dan hebben we het over: de reisverzekering en een creditcard. Beiden zullen we wat verder toelichten.

De reisverzekering
Er is niks zo vervelend als je aan de andere kant van de wereld zit en er gebeurd je iets vervelends. Je wilt er het liefst niet over nadenken van tevoren, en je hoopt deze verzekering dan ook niet nodig te hebben, maar het is toch wel lekker als het gewoon goed geregeld is als je toch al genoeg aan je hoofd hebt daar ver weg van huis. Maak dan ook even tijd om naar de reisverzekering te kijken. Heb je er al eentje? Zijn de dekkingen dan wel goed genoeg? En heb je er nog niet eentje? Kijk dan of je beter een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering kunt nemen. Als je vaker per jaar op reis gaat dan is een doorlopende vaak slimmer en aantrekkelijker geprijsd. Maar kijk wel even goed naar de dekkingen. Zo zorg je ervoor dat je niet dubbel verzekerd bent met bijvoorbeeld je zorgverzekering. En loop je ook geen dekkingen mis die je eigenlijk wel had willen hebben. Vergelijk ook zeker meerdere aanbieders, want dat kan je aardig wat geld schelen op jaarbasis als je bijvoorbeeld kiest voor een doorlopende variant. Heb je dit geregeld? Dan kun je met een gerust hart op reis.

De creditcard
Met een creditcard op zak op vakantie geeft toch wel een prettiger gevoel. Het is in het buitenland soms wat lastiger om geld te pinnen of je wilt er niet teveel van pinnen, want dan houd je het misschien weer over na afloop en dan moet je het weer terugwisselen naar euro’s. En dat kost je uiteindelijk nog meer omdat je dan nog een keer de wisselkoers moet betalen. Zonde dus. Niet al teveel lokale contanten pinnen is dus wel verstandig. En verder lekker met de creditcard betalen. Ga je bijvoorbeeld naar Amerika, dan kun je echt niet zonder een creditcard. Vergelijk ook hier weer even wat de beste is, want er zit wel een flink verschil in de kosten.

Deze tips zijn niet alleen handig voor in het buitenland. Blijf je lekker in Nederland in een hotel. Dan is een goede reisverzekering + een creditcard ook altijd erg belangrijk en makkelijk.