Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en is gelegen op het eiland Luzon. De stad wordt omringd door allerlei andere steden en gemeenten. Deze maken tezamen allemaal deel uit van de metropool Manilla. In de stad zelf wonen zo’n 1,7 miljoen mensen, maar als je de metropool meerekent wonen er meer dan 20 miljoen mensen. In de stad kun je leuk winkelen, verschillende bezienswaardigheden bekijken en ook het stappen is hier erg gezellig.

Klimaat

De stad kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen. Iedere maand is het overdag tussen de 30 tot 35 graden Celsius. In de nacht daalt de temperatuur tot ongeveer 21 tot 24 graden Celsius.  De gevoelstemperatuur is zelfs nog iets warmer dan het daadwerkelijk is. Dat heeft te maken met de hoge luchtvochtigheid. In de periode januari tot en met april is het droogseizoen. Vanaf mei start het regenseizoen. Het wordt bijzonder vochtig en het kan erg lang achter elkaar regenen. Er kan door de grote hoeveelheid regen ook veel wateroverlast voorkomen. Je kunt de stad daarom het beste bezoeken in het droogseizoen.

Bezienswaardigheden in Manilla

De Filipijnse hoofdstad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Nationale Museum, de Quiapo markt en de Divisoria markt.

Nationale Museum

Het Nationale Museum van de Filipijnen staat in Manilla. In 1901 werd het museum opgericht, toen het land werd overgenomen door de Verenigde Staten. In de loop der jaren is het museum telkens weer uitgebreid. Je leert hier van alles over het Aziatische land en tevens kun je een aantal leuke schilderijen bezichtigen.

Quiapo markt

In de oude binnenstad kun je een bezoekje brengen aan de Quiapo markt. Je kunt er van alles kopen: van fruit, vis en vlees tot illegaal gekopieerde software en video’s. Je kunt er zelfs wapens kopen als je wilt! Het eten is hier erg goedkoop, maar de andere producten zijn over het algemeen vrij prijzig. Je kunt hier echter wel afdingen.

Divisoria markt

De Divisoria markt is een andere drukke markt waar je leuke spullen kunt kopen. Ook hier kun je terecht voor etenswaren, maar ook voor bijvoorbeeld elektronica of speelgoed. Je kunt hier prima onderhandelen over de prijs. Neem bij voorkeur geen dure spullen mee naar de markt, want toeristen worden vaak het slachtoffer van zakkenrollers. Neem ook niet te veel geld mee of berg het veilig op. Stop het in ieder geval niet in je achterzak.

Reizen naar Manilla

Vanaf Amsterdam kun je helaas geen rechtstreekse vlucht naar Manilla boeken. Wel kun je er komen met een overstap. Je kunt vliegen via onder andere China of Singapore. Als je op het juiste moment boekt, kun je vliegtickets boeken vanaf 399 euro (retour).

Vervoer

In de stad kun je het beste gebruikmaken van taxi’s. Vraag altijd of de taxichauffeur de meter aanzet, anders betaal je veel te veel voor je taxiritje. Het is gebruikelijk om een taxichauffeur fooi te geven. Als je een korte afstand moet reizen, kun je er ook voor kiezen om een tricyle te pakken. Je moet dan wel een vaste prijs afspreken met de chauffeur. Deze heeft namelijk geen meter. De stad heeft verder een redelijk openbaarvervoerssysteem. Je kunt gebruikmaken van de LRT (Manila Right Rail Transit System). Dat is ideaal tijdens de spitsuren, want het verkeer kan dan namelijk erg tegenvallen.