Luzon is het grootste eiland van de Filipijnen. De helft van de bevolking van het Aziatische land woont hier. Het is dan ook erg dichtbevolkt. Het landschap op het eiland is sterk verschillend: zo heb je op het ene punt van het eiland veel gebergte en op het andere punt van het eiland juist veel meren. De hoogste berg is ruim 2.900 meter hoog en is daarmee de op één na grootste berg van de Filipijnen. Daarnaast staat er ook nog een beruchte vulkaan op het eiland. Er is voldoende te beleven hier, met het mooie landschap en de vele verschillende steden.

Klimaat

Luzon is een groot eiland en het heeft daarmee ook verschillende klimaten. In de westelijke helft heeft men veel te maken met regen onder type I. In het noorden en het westen valt er nog iets meer regen, met type II en tot slot zijn de zuidelijke delen opgedeeld in type III. Het gehele jaar door regent het hier, maar in de wintermaanden zal je hier iets minder last van hebben. De temperaturen zijn wel lekker warm: gemiddeld varieert de temperatuur tussen de 25,3 en 29,4 graden Celsius. In de bergen kan de temperatuur iets lager liggen.

Bezienswaardigheden in Luzon

Op het eiland kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. Enkele populaire bestemmingen zijn Manilla, de rijstterrassen van Banaue en het Mestizo District.

Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en heeft ontzettend veel te bieden. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder de kathedraal van Manilla, het Manilla Ocean Park of het Rizal Park. Ook kun je een bezoekje brengen aan het nationale museum. Hier leer je meer over de cultuur van het Aziatische land.

Rijstterrassen van Banaue

In de Filipijnen zijn veel rijstterrassen te vinden. Verschillende exemplaren staan zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Aziatische land verdeelt men de rijstterrassen in vijf soorten: de Bangaan, de Hundugan, de Batad, de Nagacadan en de Mayoyao. Ieder rijstterras wordt doorgegeven van vader op zoon. Deze traditie bestaat al 2.000 jaar en wordt continu in stand gehouden.

Mestizo District

Het Mestizo District bestaat uit verscheidene straatjes met mooie oude huisjes. Deze stammen nog uit de tijd van de kolonisatie door Spanje en China. De benedenverdieping diende als werkruimte en de eerste verdieping als woonruimte. Verschillende van deze huisjes zijn ingericht als museum of hotel. Beide zijn erg leuk om eens te bezoeken.

Vliegen naar Luzon

Op het eiland zijn verscheidene internationale luchthavens. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om eerst naar Manilla te vliegen. Je kunt al een retourticket boeken vanaf slechts 399 euro. Vaak maak je een overstap in China of Singapore.

Vervoer

Het vervoer in de regio gaat over het algemeen vrij langzaam, maar is wel erg goedkoop. Als je bijvoorbeeld wilt reizen van Manilla naar Baguio kun je rekening houden met een reistijd van ongeveer vijf uur. Er gaan ook geen vluchten naar plaatsen als Baguio, Kabaya of Sagada dus je bent ook gebonden aan busvervoer. Bereid je goed voor en neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Met een lege maag kan het nog wel eens een hele lange tocht worden.

Leave a Reply