Antigua is gelegen in Guatemala, nabij Guatemala-Stad. Vroeger was Antigua de hoofdstad van het land. Deze periode duurde van 1543 tot 1776. Het is nog steeds een drukbezochte stad. Het wordt namelijk gezien als één van de oudste en mooiste steden van Centraal-Amerika. De koloniale bouwstijl is nog prachtig te zien. Ook worden er veel leuke marktjes georganiseerd en worden er diverse evenementen georganiseerd in de stad.

Klimaat

De stad ligt op een hoger niveau dan de meest omringende steden. Hierdoor zijn de temperaturen een stuk milder en kan het in de nachts zelfs vrij koud worden. De temperaturen in de stad lopen op tot zo’n 25 graden Celsius. De beste reistijd voor de stad is in de periode januari tot en met april. In de maanden juni tot en met augustus is de temperatuur veel hoger, maar vallen er ook regelmatig buien. In de maanden augustus en september is er een verhoogde kans op orkanen.

Bezienswaardigheden in Antigua

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Antigua zijn het klooster van San Francisco, het ChocoMuseo en het Museum La Azotea. Tevens kun je verschillende koffieplantages bekijken nabij de stad.

ChocoMuseo

Het ChocoMuseo is een aanrader voor een ieder die van chocolade houdt. In het museum leer je over de cacaobomen en de ecosystemen. Je kunt zelfs een chocoladeworkshop volgen als je wilt. Wellicht dat de naam je bekend voorkomt, want het museum zit niet alleen gevestigd in Guatemala. Het heeft namelijk ook vestigingen in Lima, Nicaragua, Granada en de Dominicaanse Republiek.

Klooster van San Francisco

Het Klooster van San Francisco is een prachtige klooster. Door de jaren heen is de kerk meerdere keren hersteld. De kerk ligt aan indrukwekkend plein waar je allerlei producten kunt kopen. Je kunt er bijvoorbeeld fruit en water kopen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er is voldoende te fotograferen.

Museum La Azotea

Het Museum La Azotea bevindt zich in een plaatsje nabij Antigua. In het museum leer je meer over oude muziekinstrumenten van de Maya’s. Het museum herbergt onder andere fluiten, drumstellen en fluiten.

Koffieplantages

In de omgeving van Antigua vind je diverse koffieplantages. Je kunt hier deelnemen aan koffieproeverijen en dat is zeker een aanrader.

Vervoer

Als je de stad wilt bezoeken, zal je vanaf Amsterdam naar Guatemala-stad moeten vliegen. Vanuit hier kun je het nabijgelegen Antigua gemakkelijk bereiken. Veel toeristen kiezen er echter voor om eerst in San José te verblijven. Vervolgens kun je doorreizen naar de stad. De taxi van de hoofdstad naar Antigua kost ongeveer 25 dollar. Het is raadzaam om gewoon een taxi te boeken. Dat is veilig en bovendien word je direct naar je hotel gebracht. Als je aankomt in de stad kun je wel gebruikmaken van het openbaar vervoer. Deze plaats is een stuk veiliger dan Guatemala-Stad. Hier zijn over het algemeen geen bendes actief.

Een rondreis door Guatemala

Guatemala is werkelijk indrukwekkend en je zou jezelf zeker tekort doen als je je vakantie in dit land besteed in slechts één plaats of regio. Een rondreis Guatemala is dan ook bijzonder aan te raden. Natuurlijk kan je de beste rondreis voor jou snel vinden via Goedkope Rondreizen.

Leave a Reply